Jag föddes den 2... Nej då, jag bara skojade, jag ska inte bli alltför långdragen. LOVAR! Men det började ju när jag var lill-liten. Bland de första ord jag kunde säga var "vovve", och från den dagen ordet, nåväl, ljudet föll från mina läppar har jag velat ha en hund. Min första favoritras var stövare- vilken vet jag inte, men det måste ha varit hamilton eller finsk. Jag minns att jag gillade storleken, ansiktet och alla färgerna! En dag kom en man till oss och sa att han hade två stövare! Jag, pappa och min gröna plasttax- Max åkte upp för att titta. Då jag precis hade presenterat Max för stövarna ropade de att det var fika. Jag ilade iväg och beordrade Max "plats!". Ett öderstiget misstag visade det sig. Då jag kom tillbaka hade de kuperat honom!!! Svansen var borta! Sen dess finns inte stövare med på världskartan!!

Nej, det fick bli en ny favoritras och nu vände sig turen till en betydligt mindre ras. Mina föräldrars vänners hund (vänta vad skrev jag? jo, det var rätt!) hade en cremefärgad amerikansk cockerspaniel som hette Lufsen. Från och med den julen stod det bara en sak på min önskelista: HUND! Kärleken höll i sig fram till -87 då jag med buller och brak bytte favoritras. Min mamma blev nämligen dagmamma då. Vi fick en liten klimp till oss och det visade sig att hans mamma hade hundar! Då jag fick reda på vilken ras det var ilade jag in till mitt rosa rum och slet fram en av hundra hundböcker och bläddrade fram till... Golden retriever! Otroligt vacker! Lotta, som mamman hette, lovade att jag skulle få komma och titta på dem och efter ett konstant tjatande cirka 24 timmar om dygnet under en vecka (vilket motsvarar ungefär 170 timmar) gav mamma med sig, vi åkte och tittade! Jag hoppade ur bilen och rusade runt till baksidan och möttes av fyra mycket glada hundar med svansar viftandes som elvispar! De hette (åldersording): Zeb, Nick, Alex och Ici.

Ici... Det var något speciellt med henne; antingen var det för att hon var enda tjejen eller också var vi... Tvillingsjälar! Ja, så var det. Älskade hund. Hmmm... Då jag lärt känna dem började jag få låna den äldsta- Zeb. En lugn kille och ändå höll jag kopplet hårt, så hårt!!! Han var gammal och somnade in. Så började jag få låna Nick, som var systerson till Zeb, ni kan ju gissa hur stolt jag var som spatserade omkring med en livs levande svamp; en champinjon, ja det var iallafall så jag trodde man uttalade det... Han var också gammal och vi hann inte få så många minnen tillsammans. Så föll turen till denna magiska dam- ICI! Vi fann varandra första gången vi sågs och ett mycket speciellt band knöts mellan oss. Vi har många fina minnen, det största är väl år -95 då hon blev vald till bästa avelstiken av sin ras + att
hon blev vald till Sveriges klokaste hund!!! Då fick vi vara med i ett stort reportage i Hemmets Veckotidning.

Då Ici år -94 skulle ha sin sista av fem kullar bönade och bad jag mamma och pappa om att få en valp. "Nej, nej" sa de. "Det duger så bra att låna hem Ici ibland." Men det tyckte inte jag. Jag hade fått Ici av Lotta men mina föräldrar tyckte att hon var för gammal och så beslöt vi att hon var min men bodde hos Lotta. Natten mellan den 15 och 16 februari -94 ringde Lotta och sa att Ici valpade. Pappa skjutsade upp mig och jag fick vara med om mitt livs första förlossning! Ut kom fem små killar och jag blev kär i dem alla! Jag satt där nästan dygnet runt och då jag fyra dagar senare fyllde år så fick jag ett vykort där det stod att jag skulle få hämta en valp någon dag kring påsk! Glädjetårarna tycktes aldrig upphöra och jag ilade upp till Ici för att berätta den fantastiska nyheten. Hon tittade på mig med en blick som att hon visste.

Tiden fram till påsk var en evighet!!! Men så kom den stora dagen då jag fick åka upp och hämta *MIN* valp King! =)
Han var en underbar själ och fick somna in 14.5 år gammal. Det var som om det där med tvillingsjäl gick i arv, jag och King var också det! =) Ici fick fortsätta vara hos mig tills en person tjabblade till allt!!! MORR! Iallafall behövde Kings storebror få bo någonstans där det var lugnt för han hade "kronisk ledvärk". Han hamnade hos mig. Killen hette Charlie
och fick bo hos mig under några år- INNAN SAMMA PERSON TJABBLADE ÄN EN GÅNG! För den personen är en hund en hund. Inget annat. Det har gått upp några Liljeholmens för mig nu. Men nu ska vi inte låta arga!!! Personen vet inte bättre... ;)

Jag kände att jag ville bort från de renrasiga hundägarnas örnblickar och skaffade mig en blandras- Benjy! Han var en blandning mellan flat coated retriever/borde collie och jämthund/västsibirisk laika. Tänk inte "Oj då!" nu, eller gör det. Vem faller inte för små söta valpar, men man vet aldrig vad en blandras växer upp till. Inget ont om blandraser för det!!! Här var det bara så många olika psyken som blandades och han växte upp till en otroligf tidskrävande hund, vilket jag tyvärr inte hade tid med. Jag placerade om honom till ett nytt kärleksfullt hem och alla som lämnat bort en hund någon gång vet hur det känns... =.(.. Lille skrutten!

Men eftersom jag "alltid" varit van att ha två hundar och jag ville inte att King skulle vara så ensam så ville jag ju ha en till hund. Har ju alltid varit sugen på en afghan så då jag såg annonsen så ringde jag för att åka och titta. "Åka och titta"... Ni vet ju vad det betyder! Japp! Jag ville ha den lugnaste i kullen och hem kom lille Safir som inte var ett dugg lugn! En riktig spillevink men som lugnade ner sig i vuxen ålder, tack och lov! En rolig hund med många upptåg. Man får skratta mycket åt honom.

Som alla som känner mig vet- så hade jag ju försökt para King flera gånger; utan resultat. Men sommaren -04 rymde han för andra gången i hela sitt liv tillsammans med stuggrannens gråhundstik Pära. De var borta i fyra timmar- NERVÖS väntan då vi just flyttat dit och King inte kände till området så bra. När de till slut behagade visa sig så hade King tagit sig ett dopp i sjön efter akten och satt sen och solade sig hela dagen så jag misstänkte att han hade lyckats med något. =) Dagarna gick och när 63:e dagen kom föddes också valparna. Nio små liv- sex hanar och tre honor. Självklart var jag tvungen att behålla en av dem. En blev två då även Pajas envisades med att få flytta hem till mig! =)

Pirat blev tyvärr kvar i Sundsvall efter separation, men han brukar komma hem då och då till allas glädje. =)

Jag har alltid tyckt om att köra drag och syssla med utställning. Med de hundar jag haft nu har ju bara det ena eller det andra gått. Så för några år sedan blev jag mer och mer sugen på siberian husky. Började söka så smått på internet och till slut satt jag varje dag. Visste klart och tydligt att jag ville ha en röd tik. Helt plötsligt så fanns hon bara där! =) Eller fanns och fanns- 103 mil ifrån mig!! Men det är inget hinder när man känner att något är så rätt. Ännu mer rätt blev det när jag pratade med uppfödaren, och bäst av allt; hon kände samma sak så när jag flög ner så blev det klart, lilla Drifwa flyttade hem till mig! När jag höll på att bestämma namn så tänkte jag sen att "nä, jag kanske ska ha något som har med snö att göra?"
Men HALLÅ!!! Snö-DRIVA!!! ;) Och som en kompis sa; "Det är ju hon som ska DRIVA spannet framåt!" Så sant.
Tack Angelica för denna underbara tjej!

Har länge haft planer på att ta en kull efter henne, men inte riktigt hittat någon passande hane. Många av de hundar som finns i Sverige är släkt med Drifwa på ett eller annat sätt. Jag kan inte påstå att jag är för inavel så jag började söka HELT andra linjer och hittade då Storm på internet. En chokladbrun hane, något jag verkligen trånat efter! Hans föräldrar kommer från Rumänien och inte alls släkt med Drifwa på något vis!!! =) Så efter kontakt med hans uppfödare Jannicke så blev det bestämt att han skulle flytta hem till oss!

Medan veckorna gick och vi väntade på att få hämta honom hade Drifwas uppfödare en kull. KLART man vill kika på valpar, speciellt då de är halvsyskon till Drifwa! =) Väl där säger denna underbara människa att jag får välja vilken valp jag VILL HA!!!! =D En tik blev valet, hon hade två... Jag hade spanat in den svartvita på facebook, men väl på plats klickade jag betydligt bättre med den gråvita! Samma dag fick alltså älskade lilla Flinga också flytta hem till oss!!!

Hoppas ni orkat läsa igenom allt detta och vill ni läsa mer om hundarna som finns hos oss nu så klicka på hundar och välj den hund ni är intresserade att läsa om!

/Maria

 

____________________________________________________________________________________________________

 

Mina älsklingar i himlen!

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord... Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro. Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro. Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda. Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått. Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över
det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare... DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta. Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro för att aldrig mer skiljas åt......

Författare okänd


Älskade Kakis Freestyle *King*

 


(Lämna tom)

Senast uppdaterad 2012-05-09