Ägare till dessa underbara jyckar är jag- Maria Näslund. Jag bor i hus i Örnsköldsvik tillsammans med min son Eliyah.

Ni som läst under fliken "historia" vet hur länge jag gillat och hållt på med hundar. För er som inte läst kan jag bara säga; DET ÄR LÄÄÄÄÄNGE! ;)

Tanken är att så småningom starta uppfödning av siberian husky. För mig är det exteriöra lika viktigt som arbetsviljan. Jag tror på att bibehålla det raserna är ämnade för. Vill man ha en ren sällskapshund finns det en hel grupp med såna! =) Jag kombinerar drag med utställning. Utställning är viktigt egentligen för alla raser för att de inte ska sticka iväg åt något håll. Tävlar man i drag med huskys är det ju lätt att välja en högbent, tanigt byggd och med långa ben bara för hastigheten, men rasstandarden säger annat. Här råder många uppfattningar. MIN är att det är en amerikansk ras i grund och botten och att vi därför bör hålla oss till deras rasstandard. Alla länder kan ju inte ha varsin standard för samma ras? Det blir ju lite galet och mer spretigt än en valross mustach! =)

 

 

Eliyah har ju blivit född in i detta och jag tycker redan nu att han visar stora talanger att förstå hundarna och vad de menar. Speciellt band verkar han ha med Flinga. De hittar ofta på hyss tillsammans! Hoppas att Eliyah kommer att dela mitt stora intresse även som stor pojke och till sist man! =) Behöver ju hjälp i utställningsringarna då och då! =)

 

Eliyah älskar verkligen att följa med när vi kör drag. Mammas gokille! =)

 

Jessica är en duktig tjej som gillar hundar och gärna kommer och hälsar på hemma hos oss!

Ni kommer förhoppningsvis se henne i utställningsringarna redan i sommar och i vår hoppas

jag ni hinner möta oss när vi viner förbi er med hundarna i spåret! ;)

 

Min mailadress är [javascript protected email address] Maila gärna vid frågor eller om ni bara vill surra! =)

 


(Lämna tom)

 

/Maria

 

Sidan senast uppdaterad 2013-03-25